Kaspersky Security Network

Voor een efficiĆ«ntere bescherming van uw computer gebruikt Kaspersky Endpoint Security gegevens die het van gebruikers over de hele wereld ontvangt. Kaspersky Security Network is ontworpen om deze gegevens te verzamelen.

Kaspersky Security Network (KSN) is een infrastructuur van cloudservices die toegang biedt tot de online Knowledge Base van Kaspersky. Deze Knowledge Base bevat informatie over de reputatie van bestanden, webbronnen en software. Het gebruik van gegevens uit Kaspersky Security Network zorgt niet alleen voor een snellere respons door Kaspersky Endpoint Security bij nieuwe dreigingen maar verbetert ook de prestaties van bepaalde beschermingsonderdelen en verlaagt de kans op false positives. Als u deelneemt aan Kaspersky Security Network, ontvangt Kaspersky Endpoint Security van de KSN-services informatie over de categorie en reputatie van gescande bestanden, alsook informatie over de reputatie van gescande webadressen.

Het gebruik van Kaspersky Security Network is vrijwillig. U wordt tijdens de initiĆ«le configuratie van het programma gevraagd om aan KSN deel te nemen. Gebruikers kunnen hun deelname aan KSN op elk moment starten of stoppen.

Voor meer gedetailleerde informatie over de verzending van statistieken tijdens de deelname aan KSN en over de opslag en de vernietiging van zulke informatie raadpleegt u de Kaspersky Security Network-verklaring en de website van Kaspersky. Het bestand ksn_<taalcode>.txt met de tekst van de Kaspersky Security Network-verklaring wordt bij het distributiepakket van het programma meegeleverd.

Om de belasting van de KSN-servers te verminderen, kunnen Kaspersky-experts programma-updates beschikbaar maken die verzoeken aan Kaspersky Security Network tijdelijk uitschakelen of deels beperken. In dit geval is de status van de verbinding met KSN in de lokale interface van het programma Ingeschakeld met beperkingen.

Infrastructuur van KSN

Kaspersky Endpoint Security ondersteunt de volgende infrastructurele KSN-oplossingen:

Kaspersky Security Center gebruikt standaard Wereldwijd KSN. U kunt het gebruik van Privaat KSN configureren in de Beheerconsole (MMC) en de Webconsole van Kaspersky Security Center en in de opdrachtregel. U kunt het gebruik van Privaat KSN niet in de Cloudconsole van Kaspersky Security Center configureren.

Voor meer informatie over Privaat KSN raadpleegt u de documentatie van Kaspersky Private Security Network.

In deze sectie

Het gebruik van Kaspersky Security Network inschakelen en uitschakelen

Beperkingen van Privaat KSN

Cloudmodus voor beschermingsonderdelen inschakelen en uitschakelen

Instellingen voor KSN-proxy

De reputatie van een bestand in Kaspersky Security Network controleren